Vols acollir?

SAF Drecera

Drecera és una cooperativa d’iniciativa social que treballa des de l’any 1984 gestionant diferents serveis vinculats a l’àmbit de la infància. El SAF Drecera és una Institució Col·laboradora d’Integració Familiar de l’Institut Català d’Acolliments i Adopcions del Departament de Benestar Social i Família.

Les nostres funcions són:

  • Difondre l’acolliment familiar (d’urgència i de diagnòstic, de curta o llarga durada, especialitzat i de caps de setmana i vacances).
  • Atendre i informar a les famílies que ho sol·licitin.
  • Estudiar les sol·licituds i fer el seguiment de les famílies que s’ofereixen.
  • Constituir i fer el seguiment dels acolliments, donant suport i assessorament als infants o adolescents i a les famílies acollidores.
  • Acompanyar els infants o adolescents a les visites amb la família biològica d’origen.

Sou una família acollidora?

Busquem famílies solidàries, responsables, compromeses i amb il·lusió… que puguin donar a aquests infants un lloc per créixer.

Sou una família acollidora?, necessitem famílies com la vostra!

“Busquem famílies solidàries, responsables, compromeses i amb il·lusió…”

A Catalunya hi ha infants i adolescents que per diverses raons no poden viure amb la seva família. Aquests infants necessiten una família que els aculli temporalment a casa seva, mentre no poden retornar amb la seva.
L’acolliment permet que els menors que per diverses circumstàncies no poden viure temporalment amb els seus pares, puguin ser acollits per una família o persona.

Si esteu disposats a acompanyar i educar a un infant podríeu ser una família acollidora!

Vols fer un acolliment especialitzat?

A Catalunya hi ha infants que tenen necessitats especials, grups de germans o adolescents, que precisen d’una atenció i acompanyament especialitzat.

Necessitem persones motivades per acollir, amb titulació, formació i experiència específica en infància i adolescència: educació, treball social, psicologia i salut… que dediquin el seu temps a aquests infants. Es compta amb una prestació econòmica.

L’ICIF SAF Drecera aporta suport, acompanyament i formació a aquestes famílies. Demaneu més informació a: SAF Drecera.

Sol·licitud d'acolliment familiar

Suposem que tindreu els vostres dubtes abans de decidir-vos a acollir: Quins infants són susceptibles de ser acollits?, què hem de fer per acollir-los?, rebrem algun suport o ajudes econòmiques?… Totes aquestes preguntes, entre altres que puguin aparèixer, us seran ateses si contacteu amb nosaltres: saf@drecera.org.

Si voleu fer la vostra sol·licitud d’acolliment familiar podeu omplir el PDF junt amb els documents que cal adjuntar i envieu-lo a SAF Drecera o bé contactar amb nosaltres per concertar una entrevista:

Servei d’acolliment i famílies.
C/ Pintor Tapiró, 22, local 2
08028 Barcelona.
Telèfon: 93 222 90 09.
E-mail: saf@drecera.org

Documentació

En aquest apartat podeu descarregar documentació relativa a l’acolliment familiar.

Atenció: Alguns documents de sol·licitud no es poden previsualitzar, però es poden obrir sense problemes. Recomanem que els deseu al vostre ordenador i els obriu amb el programa corresponent.